Despre Noi


Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea

Prezentare generală
Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea (prescurtat Biserica AZS sau Adventiștii) constituie o denominațiune creștină care se distinge prin păzirea Sâmbetei ca Sabat ce amintește de crearea lumii și prin sublinierea iminentei reveniri a Domnului Iisus Hristos ca speranță a omenrii. Este a douăsprezecea grupare religioasă, ca mărime, din lume. S-a format din mișcarea milerită în Statele Unite ale Americii la mijlocul secolului al XIX-lea.  Printre fondatorii ei se numără Ellen G. White a cărei scrieri se bucură de o înaltă apreciere în cadrul bisericii.
Cea mai mare parte a teologiei Adventiștilor de Ziua  a Șaptea corespunde învățăturilor creștine protestante cum ar fi Mântuirea prin Sacrificiul lui Isus Hristos, Trinitatea și înfailibilitatea Scripturii. Există de  asemenea învățături distincte pe care adventiștii le susțin cum ar fi inconștiența omului în moarte și judecata de cercetare. Pentru o prezentare detaliată a punctelor de credință adventiste faceti clic aici. Biserica este cunoscută prin accentul pus asupra dietei și sănătății datorită înțelegerii holistice a ființei umane. Promovează libertatea religioasă și principii conservatoare în stilul de viată.
La nivel mondial biserica este condusă de Conferința Generală, ce este compusă din diviziuni, uniuni, conferințe și biserici locale. Există mai mult de 16 milioane de membri de o foarte largă apartenență etnică. Biserica are numeroase școli, spitale, case de editură și o importantă organizație de ajutoare umanitare cunoscută sub numele de ADRA. Site-ul oficial al bisericii mondiale este www.adventist.org iar al bisericii din România este www.adventist.ro In Grecia biserica adventistă poate fi găsită pe site-ul www.adventist.gr
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s