Istorie


Popas sarbatoresc in Atena

26 iunie 2004

Infiintarea Bisericii Adventiste Romane din ATENA

Sabatul din 26 iunie 2004 a adus cu sine un eveniment special , pentru asteptatorii venirii lui ISUS romani din Athena : Organizarea Bisericii Adventiste de nationalitate  Romana                                                                           Apostolul Pavel ne spune :
In    1  Cor.  3,10, 11, citim :
,, Dupa harul lui Dumnezeu care mi-a fost dat , eu , mester-zidar , am pus temelia si un altul cladeste deasupra. Caci nimeni nu poate pune o alta temelie decat cea care a fost pusa si care este ISUS HRISTOS.”
Pe aceasta TEMELIE au inceput sa cladeasca in ATENA ,, CONSTRUCTORII ” veniti din ROMANIA , inca din anul 1997. Misiunea Adventista de Ziua a Saptea Ellenă si-a deschis bratele ca sa-si primeasca fratii de credinta , speranta si iubire . Primii romani care au participatla serviciile divine ale Bisericii au fost :  Valentina Rotaru , Nelu Hartagan , Dorin Gherman , Liviu Vasile , Lacramioara si Viorel Despa , Frumosu Iulian , Mariana Bantus , Oana si Florin Cretu , Vasile Caragia si Leonte Diaconescu . Au format mai intai o grupa a Scolii de Sabat . Prin amabilitatea fr. Apostolos Maglis li s-a oferit o camera unde au avut loc intalniri de rugaciune miercuri , vineri seara si sambata dimineata . In anul 2001 numarul membrilor a trecut de 20 si ,, Camera de Sus ” devenea neincapatoare . Astfel biserica a fost imbogatita cu : Tania Caragia , Dan Muntenescu , Lenuta si Florin Olaru , Mihaela Pichiu , Lili si Catalin Grozavu , Nelu Tecsa , Estera Hartagan si Dolan Laurentiu . Nunti si botezuri erau ocaziide sarbatoare si partasie . Apoi fr. Apostolos impreuna cu fr. Papilias Alecos , in colaborare cu fratii de la Diviziune au luat decizia ca spatiul unde suntem noi astazi sa fie amenajat pentru Biserica Romana . Cu sprijinul material al Misiunii si prin aportul de energie sufleteasca si fizica al fratilor romani , existenti atunci aici , acest locas a devenit ceea ce dumneavoastra vedeti azi . Nu a fost simplu si nici usor , dar toti vedeau prin credinta ca semanand cu lacrimi , vor secera cu bucurie . Anul 2002 a adus cu sine o dezvoltare a lucrarii printre romani : au avut loc doua campanii evanghelistice in care 14 persoane au intrat prin BOTEZ in biserica si altii veniti din tara sau alaturat , asa ca numarul romanilor s-a ridicat la 41 de membri . Februarie 2003 este marcat special prin vizita fr. Jan Wiklander , presedintele Diviziunii Trans-Europa. Sora Georgiana Maglis a pregatit un spatiu pentru Scoala de Sabat copii, in care 13 ucenici invatau cum sa calce pe urmele Domnului Isus. La finele anului 2003 erau deja 70 de membri. acum suntem 83. Excursiile si taberele de tineret au avut o conotatie deosebita pentru noi si prietenii nostri. Activitatile muzicale s-au dezvoltat iar programul de sfarsit de an a unit toate nationalitatile in acelesi glas de lauda pentru Isus, intonand ,, Aleluia ” de J.F. Handel. Tot in anul 2003 bunul Dumnezeu a deschis calea ,, dregatorilor ” romani pentru o lucrare speciala : In lunile iulie si august , conducerea Misiunii Elene impreuna cu frati si surori din Atena au renovat Casa Domnului din insula CRETA , care era, de ani, in asteptarea unor zile mai bune. Usile au fost deschise si bazinul de botez folosit din nou ….. De atunci in fiecare Sabat asteptatorii revenirii lui Isus, impreuna cu prietenii lor studiaza acolo Cuvantul Domnului. Pentru toate aceste minuni si pentru multe altele nestiute si nerostite , aducem lauda , preamarire si cinste Minunatului nostru Domn si Mantuitor – ISUS  HRISTOS.
Frumos ne spune poetul :

Gata  De  Lucru

Cine vine la Atena nu sta degeaba
Si mare ii e truda caci multa e treaba.
La secerisul copt pentru aur de slava
Seceratorii n-au nici o zabava.
Cine-ar fi crezut
Ca-n lumea ,,CUNOASTERII”
Va-mparti ,,UN DUMNEZEU NECUNOSCUT”?
Cine si-ar fi putut inchipui
Ca monumentul de bazalt al omului desavarsit prin sine,
De dragostea lui Dumnezeu se va TOPI?
A fost candva
Un slujitor al Domnului care semana
Pe strazi, in piete si-n Areopag semana
De parca ar fi fost TARINA SA.
,,SI PAVEL A IESIT DIN MIJLOCUL LOR…..”
Dar a lasat acolo, adica aici la ATENA
Samanta mantuirii,
Cunoasterea adevaratului MANTUITOR.
Si Domnul Dumnezeu
A udat si a facut sa creasca
Aceasta samanta CEREASCA
Si pana ce peste lume sa se lase noapte
EL vrea sa fie adunate holdele coapte.
Simtind ca pentru asteptata izbavire
Din marea lumii plangere
In curand se va face strangere….,
Venira-mi si noi , Doamne,
La fiecare sa ne dai de facut cate ceva
In clipele acestea, asteptam in tacere

PORUNCA  TA.

de Benone  Burtescu
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s