In Peloponisos


Proiectul misionar Filiatra, Kiparisia și Gargaliani

2008-2010

În urma vizitării localităților Kiparisia, Fliatra, Gargaliani și Hora de către  pastorul Buciuman Simion, la sugestia pastorului Teofilactidis Kostas, s-a hotărât demararea unui proiect misionar pentru românii veniți la culesul măslinelor. În zilele de 18/19 octombrie 2008, trei echipe de voluntari din biserica din Atena s-au deplasat în zonă pentru a distribui literatură evanghelistică celor interesați. Olaru Florin, Muntenescu Dan, Despa Lăcrimioara și Ionel Vitalie au mers la Gargaliani; Caragia Vasile, Tuţă Leonardo și Buciuman Simion au lucrat în Fliatra; iar Frumosu Iulian, Pleş Dumitru și Matiasevici Radu s-au ocupat de Kiparisia.

Prima experiență misionară a fost încununată de succes deoarece au fost distribuite cărți în valoare de aproximativ 100 euro, ca să nu mai vorbim de interesul trezit în mulți români care a fost contactați în piață sambătă seara, duminică dimineața și duminică seara.

Acestă lucrare a continuat în fiecare weekend până la sfârșitul anului 2008. Echipele de voluntari au lucrat cu entuziasm și sacrificiu fiind dispuși să suporte costul cazării la hotel și oboseala drumului lung de la Atena, cu gândul la acele suflete ce ascultau cu interes vestea cea buna a Evangheliei.
Anul misionar 2009 a început în luna mai când se vedea clar nevoia unui spațiu în care să fie adunați cei ce vor să asculte mesajul lui Dumnezeu. Așa se face că în luna iulie a fost închiriată și amenajată o sală publică pentru adunări de evanghelizare în comuna Filiatra. Prezența prietenilor interesați de noua adunare de adventști a fost cuprinsă între 8 și 20 de persoane în fiecare sâmbătă seara.
Acest efort evanghelistic plănuit împreună cu conducerea Misiunii Grecești a fost și este o excelenta oportunitate pentru cetățenii din Fliatra. A fost susținută o scurtă expoziție de sănătate prin contribuție doctorilor Turturică Daniel și Irina, urmată de o campanie de evanghelizare de o saptamână.
În anul 2010 adunările de sâmbătă seara și campania evanghelistică din luna aprilie au strâns un grup mai mic de prieteni între 4-12 persoane. Este un lucru minunat să existe credincioși plini de zel pentru mântuirea celor fără Dumnezeu și fără speranță, să existe un spațiu disponibil în care să se predice Evanghelia și mai ales persoane interesate de viața veșnică oferită de Domnul Isus celor ce Îl accepta ca Mântuitor.

 

Publicitate

Un comentariu la “In Peloponisos

  1. Schimbarea de viata care dureaza este pur si simplu ce se intimpla cind sintem confruntati cu adevarul lui Dumnezeu si alegem sa ii raspundem.Nu vom fi niciodata aceeasi.Vrem ceva mai bun alaturi de Dumnezeu.Sa fiti binecuvintati pentru toate eforturile voastre, cu multe suflete sincere care sa slujeasca lui Dumnezeu

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s