Luna aprilie 2011


Buletin Informativ  

Nr.4 /2011          APRILIE

„Deci, ce am văzut și am auzit, aceea vă vestim și vouă, ca și voi să aveți părtășie cu noi” (1Ioan 1:3)

EVENIMENTE:

 • Zi de post și rugăciune – 01.04.2011 – să ne unim cu toți cei ce iubesc venirea Domnului, în consacrare față de Dumnezeu, pentru primirea Ploii Târzii. Putem alege prima zi a lunii sau primul Sabat din lună.
 • Studiul cărții Tragedia Veacurilor în fiecare prima, a treia și a cincea vineri seara din lună. În a doua și a patra vineri seara se vor studia profețiile din cărțile Daniel și Apocalipsa.
 • Săptămâna Libertății Religioase. 9-16.04.2011 .  Un timp dedicat cunoașterii și promovării principiilor drepturilor de exprimare a credinței și toleranță față de opiniile religioase ale semenilor.
 • Vizite: fr. Iani Samaras, lucrător biblic, va fi în biserica nostră în Sabatul din 9 aprilie, fr. Apostolos Maglis, președintele Misiunii Grecești,  în 16 aprilie, iar fr. Janos Kovacs Biro, director departament evanghelizare Diviziune, în 30 aprilie.
 • Strâng Cuvântul. Începând cu 16 aprilie, în cadrul testului din fiecare Sabat cea de-a șasea întrebare va fi din cartea Tragedia Veacurilor.

Sărbătoriții noștri din acestă lună 

Caragia Vasile 4 aprilie
Caşcaval Sergiu 8 aprilie
Prundianu Monica 12 aprilie
Ignat Elena 21 aprilie
Verinca Edith-Helen 21 aprilie
Creţu Oana 22 aprilie
Frumosu Iulian 25 aprilie
Frumosu Vlad 25 aprilie
Prundeanu Denisa Eva 26 aprilie

 „Domnul să-ți răsplătească …. și plata să-ți fie deplină din partea Domnului”  Rut 2:12

Biserica se roagă pentru:

 • · Înviorare spirituală  a bisericii în vederea primirii Duhului Sfânt în măsura Ploii Târzii.
 • · Liniștirea situației din Africa de Nord și Orientul Mijlociu unde în mod deosebit este nevoie de pace și libertate pentru proclamarea evangheliei.
 • · Libertatea religioasă din diferite locuri în lume unde credincioșii întâmpină greutăți în trăirea credinței.
 • · Persoanele care își sărbătoresc ziua de naștere în luna martie.

Înviorarea vieții spirituale și al spiritului misionar al bisericii

Darurile noastre vor contribui la:

 • Bugetul bisericii locale (9, 23, 30 aprilie)
 • Lucrarea Misionară Mondială (2 aprilie)
 • Departamentul de Familie din Misiunea Greacă    (16 aprilie)

 Cântările lunii:  498, 501, 503, 508, 513, 528, 536.

Ducem Evanghelia la orice făptură:

 Sursă inepuizabilă:  Cea mai bună Evanghelizare e să îți duci viața alături de El, să Îl lași pe El să te facă un exemplu în toate, nu prin forțele tale și lumea singură va veni la tine, asta înseamnă Har. Și apoi vei face lucrări date de Duhul Sfânt, pentru care nici nu simti greutate când le faci pentru că sunt prin puterea Lui și te bucuri de fiecare moment și nici nu obosești. Noi suntem scrisoarea de dragoste din partea lui Dumnezeu către lume. Trebuie să ne concentrăm pe ce vrea El să ne dea nouă și apoi să dăm altora ce am primit ca să nu obosim în lucrare. Cine știe să primească, are de unde să dea altora. Cine dă fără să învețe să primească, curând  se va epuiza.

Metoda lui Isus(Luca 6:12-13)

• Isus a ales 12 oameni să învețe de la El și să  continue lucrarea după ce El va pleca.

• Isus și-a învățat ucenicii să predice, să învețe pe alții, să vindece, să se roage și să facă minuni, dar

obiectivul Său principal a fost să îi transforme în oameni în stare să îi conducă pe alții.

• Ucenicii au fost credincioși, dar nu perfecți. Ei au făcut greșeli, dar au primit totdeauna învățătura.

• Isus Și-a concentrat efortul asupra unui grup mic, și nu asupra mulțimilor. Cu cât mai mic grupul,

cu atât mai mare oportunitatea de a comunica și învața eficient.

• Sugestie de predare: Întreabă-te pe tine și pe cei pe care îi înveți “Care este metoda ta principală?

Predicarea? Predarea învățăturii? Faci totul singur? Iei pe cineva să te însoțească atunci când mergi

în vizite? Ai adus pe cineva astăzi aici?  Ai macar un ucenic?

(Rober Coleman, Planul de evanghelizare al Învățătorului)

Reformă în vorbire:

Dacă viaţa unui om poate fi privită ca suma tuturor expresiilor sale, vorbirea este cea mai importantă componentă a vieţii.

Tot aşa cum două calculatoare identice pot funcţiona foarte diferit în funcţie de programele pe care le au instalate, la fel şi oamenii sînt foarte diferiţi în funcţie de „programele” după care trăiesc. În domeniul calculatoarelor, toate programele sînt obţinute pe baza unui limbaj de programare. Analog, în cazul oamenilor, toate programele după care trăim sînt obţinute pe baza limbajului sau a vorbirii.

Cuvintele pe care le rostim sau numai le gîndim sînt extraordinar de puternice. Gîndiţi-vă că este de ajuns să rostiţi cîteva cuvinte şi puteţi fi omorîţi pentru ceea ce aţi spus! Gîndiţi-vă că este de ajuns să ascultaţi doar cîteva cuvinte şi să vă schimbaţi radical starea sufletească.

Vorbirea este ca un întreg arsenal militar în mâinile unui copil sau ale unui om iresponsabil. El se poate distruge oricînd sau îi poate distruge pe ceilalţi printr-un singur gest, adeseori neconştientizat sau, altfel spus, fără să intenţioneze acest lucru.

Iisus spunea că nu ceea ce intră în gura omului, ci ceea ce iese din gura lui îl poate face să fie rău sau bun. Iar din gura omului nu ies decît cuvintele. În mod indirect, în acest caz, Iisus s-a referit la limbajul omului. Astfel, dacă aspiraţi la o viaţă frumoasă, faceţi-vă frumoasă vorbirea. Căutaţi să nu mai rostiţi nici o răutate. Nu mai folosiţi niciodată cuvintele pentru a judeca sau pentru a vorbi de rău pe cineva. Folosiţi cuvinte frumoase ori de cîte ori deschideţi gura pentru a vorbi. Străduiţi-vă să eliminaţi toate cuvintele triviale, înjurăturile, toate cuvintele pe care le folosiţi pentru a judeca şi condamna. Feriţi-vă să vă autolimitaţi puterea prin expresii de genul „nu pot”, „sînt obosit”, „nu sînt capabil”, „sînt urît” etc.

Transformaţi-vă vorbirea şi veţi vedea cum toată viaţa voastră se va transforma. Cuvîntul este o putere gigantică. Învăţaţi să o folosiţi cu înţelepciune. Şi nu este nevoie de studii specializate în acest sens. Este de ajuns să vorbiţi tot timpul frumos. Să vorbiţi doar pentru a susţine binele, adevărul, dragostea, iar Binele, Adevărul şi Dragostea vă vor susţine pe voi. Realizaţi controlul vorbirii doar cîteva zile şi vă veţi convinge de puterea cuvintelor.

http://www.artadeatrai.ro/arhiva/3/editorial.3.php

š Știați că:

 În luna ianuarie 2011, la Copenhaga s-a desfășurat o întâlnire a pastorilor și misionarilor din țările nordice. Tema principală a fost Redeșteptarea și Reforma bisericii și căile prin care Europa ar putea fi sensibilizată pentru Evanghelie.

 • În Haiti, la un an de la cutremurul devastator, spitalul adventist din Port au Prince a fost repus în funcțiune. În cadrul lui funcționează două săli de operații și are o capacitate de 70 de paturi. Oferă servicii de oftalmologie, ortopedie și ginecologie.
 • John Graz, directorul departamentului de Libertate Religioasă a Conferinței Generale, este primul adventist care a primit premiul de apreciere din partea guvernului Satelor Unite pentru contribuția remarcabilă în domeniul libertății religioase.
 • Postul național de televiziune din Taivan a transmis, fără să perceapă nici o taxă, un program de sănătate produs de Spitalul Adventist din Taipei, în limba chineză.

 Cea mai urgentă nevoie!

Toți membrii bisericii să se unească în rugăciune pentru primirea Duhului Sfânt în Ploaia Târzie și să realizeze reforma vieții potrivit cu lumina de care dispunem ca biserică.

  Carte de utilitate misionară

 O MĂRTURIE CARE CUCEREȘTE

“Nu trebuie să ne mai lăsăm imobilizați de îndoielile legate de modul în care să dăm mărturie”, spune Doug Batchelor despre această carte, care prezintă metode dinamice de împărtășire a credinței. Gary Gibbs își ilustrează sfaturile practice, cu experiențe înălțătoare și amuzante din lucrarea misionară personală. Cartea aceasta va oferă metode de conducere a oamenilor la Hristos, idei pentru a impulsiona biserica, o strategie verificată de prezentare a studiilor biblice și multe altele. Cartea aceasta este un manual practic, menit a vă revigora relația cu Dumnezeu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s