Luna decembrie 2011


BULETIN  INFORMATIV

Nr.12 /2011          DECEMBRIE

 

„Lumina luminează în întuneric și întunericul n-a biruit-o” (Ioan 1:5)

EVENIMENTE:

  • Pereche de rugăciune – Să căutăm un partener pentru rugăciunea în vederea primirii Duhului Sfânt. Rugăciunea poate fi făcută la ora 700 dimineața sau seara, direct sau prin telefon, messenger, facebook, etc.

 

  • Vizite – În luna decembrie vom avea următorii vizitatori: 17 dec. –  fr. Apostolos Maglis, președintele Misiunii Grecești;  31 dec. – fr. Adriano Fernandez, pastorul bisericii engleze.

 

  • Săptămâna de Rugăciune – 02-10.12.2011. Toată biserica este invitată să participe la întrunirile zilnice de la Casa de Rugăciune, cu recunoștință pentru harul lui Dumnezeu din anul 2011și în spiritul cercetării de sine și al consacrării față de Mântuitorul și Domnul nostru Isus Hristos

 

  • Sfânta Cină – 24.12.2011  Participăm la împărtășirea cu trupul și sângele Domnului Isus cu bucurie și dragoste frățească, după ce am pus deoparte toate amărăciunile și neînțelegerile.

 

  • Program concert copii – 24.12.2011  Copiii și juniorii bisericii vor prezenta tema „Voi sunteți lumina lumii” prin scenetă, cântări și poezii.

 

 

Sărbătoriții noștri din acestă lună

Crețu Alex

05 dec.

Ruse Elena Mihaela

10 dec.

Țudic Mihaela

11 dec.

Despa Lăcrimioara

Hărțăgan Ioan

Gyerko Laura

 

20 dec.

28 dec.

30 dec.

 

 

Promisiunea lui Dumnezeu:  

căci ziua aceasta este închinată Domnului Dumnezeului vostru. Nu vă mâhniți, căci bucuria Domnului va fi tăria voastră”  Neemia 8:10

Biserica se roagă pentru:

  • · Înviorare spirituală  a membrilor bisericii în vederea primirii Duhului Sfânt în măsura Ploii Târzii.
  • · Dobre Marian și Băloniu Nicolae din penitenciar care studiază Biblia și vor să își schimbe viața.
  • · Persoanele care își sărbătoresc ziua de naștere în luna decembrie.
  • · Reforma părtășiei creștine. Efectul este o biserică unită, iubitoare, puternică în mărturia pentru Hristos .
  • · Prietenii care nu s-au hotărât încă pentru încheierea legământului cu Dumnezeu.

Î

pirituale și al spiritului misionar al bisericii

Darurile noastre vor contribui la:

  • Bugetul bisericii locale (3, 10, 24, 31 decembrie)
  • Bugetul Misiunii Grecești – Evanghelizare  (17 decembrie)

 

 

NOferta lunii decembrie

Un număr special din revista Semnele Timpului și un DVD cu filmul documentar „Necombatantul”,

Folosind ocazia sărbătorilor de iarnă, când se fac pregătiri, se oferă daruri, revista și DVD-ul sunt cadourile ideale pentru prieteni și vecini.

 

 

Ducem Evanghelia la orice făptură:

 

 

Operațiunea „Ploaia Globală” a început în 2007 ca o mișcare, „la firul ierbii,” pentru redeșteptare și reformă a bisericii de pretutindeni. Ca rezultat mai mult de 1800 biserici din 90 de țări au participat la evenimentul fără precedent al celor 10 zile de rugăciune pentru revărsarea Duhului Sfânt. Multe biserici au experimentat reînviorarea și multe persoane au depus mărturia întoarcerii la Dumnezeu cu toată inima ca rezultat al rugăciunii. Astfel,  în fiecare an, aceste 10 zile unifică, în rugăciune, biserica de-a lungul și de-a latul pământului.

La nivel mondial există în jur de 60.000 biserici adventiste, și alte 60.000 grupe, așa că numărul celor ce participă la operațiunea „Ploaia Globală” este relativ mic. Totuși, ca urmare a călăuzirii Duhului Sfânt,   s-a născut dorința redeșteptării și a rugăciunii unite, iar Conferința Generală a Adventiștilor de Ziua a Șaptea a votat să facă din această perioadă de rugăciune de10 zile o prioritate pentru întreaga biserică.

Să ne alăturăm rugăciunii unite a bisericii mondiale pentru Ploaia Târzie, pentru că lucrarea Duhului Sfânt este indispensabilă pentru proclamarea Evangheliei Veșnice în țara noastră și în        toată lumea!

http://www.revivalandreformation.org/ogr-resources

 

š Știați că:

 

  • Spitalul adventist „Cradle” din Walfriede (Berlin), Germania a primit  Medalia de Merit a Germaniei pentru primirea și îngrijirea nou-născuților abandonați. Tot acolo se oferă asistență spirituală mamelor care din  diverse motive disperate își abandonează copiii.
  • Institutul de Cercetări Biblice are ca obiectiv, pentru urmatorii trei ani,  să studieze mai detaliat subiectul fierbinte al hirotonirii în biserica noastră. În acest sens, fiecare dintre cele 13 Diviziuni va face un studiu special în contextul teritoriului său referitor la hirotonirea femeilor, urmând ca subiectul să fie pus pe agendă la următoarea sesiune a Conferinței Generale.
  • In Nigeria șapte biserici au fost atacate de persoane înarmate care au ucis cel putin 100 de persoane. Conflictele dintre musulmani și creștini nu sunt ceva neobișnuit în această țară, iar în ultima vreme atacurile sunt îndreptate în special împotriva americanilor din Nigeria.

 

Preluat din http://news.adventist.org

 Site-uri de internet utile

www.adventist.org

www.adventist.gr

www.adventist.ro

www.adventist.md

www.ted-adventist.org

www.viatasisanatate.ro

www.institutadventist.ro

www.solascriptura.ro

www.cercetatiscripturile.org

www.intercer.net

www.herghelia.us

www.podis.ro

www.adventistdeva.org

http://sperantatv.ro

http://apocalipsa.intercer.net

http://www.whiteestate.org

https://egwwritings.org

http://adventistbiblicalresearch.org

 

Reforma

 

Părtășia creștină are loc atunci când două sau mai multe persoane care trăiesc experiența nașterii din nou au în comun valori, ținte, activități, bucurii, dureri, etc.

 Beneficiile părtășiei creștine:

-Satisface nevoia de comunicare.

-Aduce mângâiere în momentele grele.

-Întărește credința.

-Crește bucuria mântuirii.

-Oferă ocazia slujirii și a sacrificiului.

-Produce o atmosferă plăcută în biserică

-Unește biserica și familiile.

-Clădește simțământul de apartenență.

-Dă mărturie despre Hristos.

 

Câteva manifestări ale

părtășiei creștine:

Rugăciunea împreună. Poate că cea mai la îndemână și mai naturală formă a părtășiei creștine este dorința de a petrece timp în rugăciune comună. În timp ce un creștin se  delectează în comuniunea personală cu Dumnezeu, el va tânji după rugăciunea împreună cu alți „doi sau trei” de aceeași credință. Locurile și modurile  rugăciunii pot foarte diverse: acasă, în parc, prin telefon, messenger, SMS, o oră dinainte stabilită, ținte de rugăciune, etc.

Proiecte caritabile comune. Doi sau mai mulți credincioși își alcătuiesc un plan de a ajuta o familie săracă cu mulți copii, a distribui literatură evanghelistică, a vizita bolnavi/bătrâni acasă sau la spital, a suține un adolescent sărac să își termine studiile, etc.

Grijă pentru cei slabi în credință. Dragostea creștină este de aceeași calitate cu a Mântuitorului care a venit „să caute și să mântuiască pe cel pierdut.”  Cel pierdut poate fi un membru ce susține învățături nebiblice și are nevoie de îndrumare în înțelegerea Scripturii, sau este o soră ce a adoptat un stil de viață lumesc în ce privește ținuta sau distracția și are nevoie de mustrare, cu blândețe, pentru îndreptare, etc.

Pastor Simion Buciuman

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s