Luna ianuarie 2012


 

BULETIN  INFORMATIV

Nr.1 /2012          IANUARIE

„Cuvintele Domnului sunt cuvinte curate, un argint lămurit în cuptor … și curățit de șapte ori” (Ps 12:6)

EVENIMENTE:

 • Operațiunea „Ploaia Globală” – În perioada 5-14 ianuarie 2012, la nivel mondial, în biserica noastră toți membrii sunt invitați să se alăture rugăciunii unite și consacrării pentru revărsarea Duhului Sfânt în Ploaia Târzie.
 • Vizită – În primul Sabat al lunii vom avea vizita fr. Samaras Giannis la  serviciul divin.
 • Seminar de Etica Creștină Ultimele trei Sabate ale lunii, în cadrul serviciilor divine de vineri seara și Sabat după masa, vor fi prezentate, în cinci lecții, principiile eticii creștine.
 • Alegeri – În Sabatul din 11 februarie 2012, în va avea loc adunarea administrativă a bisericii noastre, pentru alegerea slujbașilor.

Sărbătoriții noștri din acestă lună

Sandu Elena

03 ian.

Ciucheș Tereza

06 ian.

Holban Ioan

08 ian.

Holban Ciprian

Pogor Eleonora

Olaru Elena

 

11 ian.

14 ian.

27 ian.

 

Promisiunea lui Dumnezeu:  

„ca să fiți fără prihană și curați, copii ai lui Dumnezeu, fără vină în mijlocul unui neam ticălos și stricat, în care străluciți ca niște lumini în lume”  Fil 2:15


Biserica se roagă pentru:

 • · Înviorare spirituală  a membrilor bisericii în vederea primirii Duhului Sfânt în măsura Ploii Târzii.
 • · Persoanele care își sărbătoresc ziua de naștere în luna ianuarie.
 • · Reforma standardelor creștine. Într-o epocă de decădere morală și spirituală este foarte important ca biserica lui Hristos să mențină un înalt standard al comportamentului pentru a fi lumini în lume.
 • · Prietenii care nu s-au hotărât încă pentru încheierea legământului cu Dumnezeu.


Darurile noastre vor contribui la:

 • Bugetul bisericii locale (7, 21, 28, ianuarie)
 • Bugetul Misiunii Grecești – Sănătate  (14 ianuarie)

 

 

NOferta evanghelistică

Un număr special din revista Semnele Timpului „50 de momente cruciale” și un DVD cu filmul documentar „Necombatantul”,

Revista este un excelent tratat frumos ilustrat și concis de istorie a creștinismului ce poate fi oferit ca un prețios cadou oricând și oricui.

 

Ducem Evanghelia la orice făptură:

 

 

Programul unei întâlniri de rugăciune din cele zece ocazii, 5-14 ianuarie, ar trebui să cuprindă:

1. Adorare: Începeți și încheiați ora de rugăciune cu laudă și mulțumire, prin psalmi, cântări de laudă și rugăciuni de mulțumire.

2. Mărturisire: Permiteți lui Dumnezeu să vă impresioneze mintea cu privire la orice păcat pe care să îl mărturisiți.

3. Mijlocire: Nu vă temeți să cereți lucruri mari pentru Dumnezeu. Rugați-vă pentru câte cinci persoane, pe nume, pentru mântuirea lor. Scrieți pe un cartonaș numele lor și rugați-vă în fiecare seară pentru ei.

4. Mulțumire: Acum este un timp excelent pentru a mulțumi lui Dumnezeu pentru orice dar pe care l-ați primit: mântuire, viață, familie, prieteni, hrană, etc

Să ne alăturăm rugăciunii unite a bisericii mondiale pentru Ploaia Târzie, pentru că lucrarea Duhului Sfânt este indispensabilă pentru proclamarea Evangheliei Veșnice în țara noastră și în        toată lumea!

http://www.revivalandreformation.org/ogr-resources

 

Reforma

 

-Studiul biblic și rugăciunea. Numai când vorbim zilnic cu Dumnezeu în rugăciune și ascultăm vocea Lui din Biblie, putem spera să trăim viața care este „ ascunsă cu Hristos în Dumnezeu” și să încheiem lucarera Lui.

-Relațiile sociale. În orice loc am trăi, ca fii ai lui Dumnezeu, trebuie să fim recunoscuți ca cetățeni remarcbili prin integritatea noastră creștină și pentru eforturile depuse pentru binele comun.

-Respectarea Sabatului. Orele Sabatului Îi aparțin lui Dumnezeu și trebuie folosite doar pentru El. Plăcerile, cuvintele, afacerile, gândurile noastre nu-și au locul în ziua Domnului.

-Respectul profund în locul de închinare. Nu ne vom prezenta în locașul de închinare într-un mod neglijent, ci într-un spirit de meditație și rugăciune, evitând conversațiile inutile.

-Sănătate și cumpătare. Este datoria noastră religioasă să respectăm legile sănătății, atât pentru binele și fericirea noastră, cât și pentru o slujire mai eficientă a lui Dumnezeu și a semenilor noștri.

-Îmbrăcăminte. A ne îmbrăca simplu, abținându-ne de la purtarea de bijuerii și podoabe de orice fel, înseamnă a fi consecvenți credinței noastre.

-Simplitatea în toate. Simplitatea și puterea mesajului nostru trebuie să stea într-un contrast evident cu fastul lumesc al zilelor noastre.

-Mijloacele moderne de informare. Povești ce conțin aventuri sălbatice și depravere morală, reale sau imaginare, prezentate într-o formă sau alta, sunt nepotrivite pentru creștinii de orice vârstă.

-Relaxarea și distracția. O minte viguroasă și sănătoasă nu va cere distracții lumești, ci își va găsi reîmprospătarea puterilor într-o destindere bună.

-Muzica. Orice melodie în stilul muzicii jazz, rock, sau alte forme înrudite, sau orice alt limbaj muzical care exprimă sentimente ieftine și triviale trebuie să fie evitate. (vezi descrerea detaliată a standardelor creștine din Manualul Bisericii, ed. 2010, pag 178-189)

Pastor Simion Buciuman

 

š Știați că:

 

 • Curtea Constituţională a Ungariei a declarat că legea celor 14 religii oficiale, care a fost votată în Parlament în luna iulie, este neconstituţională…. Legea religiilor oficiale, care ar fi intrat în vigoare de la 1 ianuarie, ar fi recunoscut doar 14 biserici și comunități religioase, în timp ce alte denominațiuni ar fi fost obligate să obțină un vot parlamentar cu o majoritate de două treimi pentru a fi recunoscute ca biserici sau comunități religioase.
 • În Filipine, un grup musulman minoritar încearcă din răsputeri să întemeieze un stat islamic independent pe teritoriul insulei Mindanao. Până în prezent aceştia au reuşit să aibă deja controlul asupra a şase provincii din această insulă. Pentru a atinge acest scop, un grup de organizaţii teroriste care acţionează în Filipine, au contactat organizaţia Al Qaeda, cerându-i sprijinul.
 • În data  de 20 decembrie 2011 președintele Conferinței Generale a prezentat un raport referitor la proiectul „Redeșteptare și Reformă” într-un interviu cu președinții celor 13 Diviziuni ale Conferinței Generale. Raportul poate fi vizionat sau citit pe pagina de internet http://news.adventist.org
 • Artur Surin, ministrul adjunct al Educaţiei şi Republicii Bashkortostan, Rusia, a trimis scrisori despre pericolul “organizaţiilor religioase străine de persuasiune distructivă” în jurul autorităţilor şi şefilor instituţiilor de învăţământ, raportează Christian Telegraph.Scrisoarea menţionează faptul că prezenţa unor astfel de organizaţii în instituţiile de învăţământ este foarte periculoasă. De asemenea, rapoartele notifică existenţa a aproape o sută de “organizaţii religioase de persuasiune” în Bashkortostan, inclusiv Martorii lui Iehova, scientologii, Biserica Unificării, Biserica lui Isus Cristos şi a Sfinţilor (Mormonii), creştinii evanghelici, penticostalii, adventiştii de ziua a şaptea şi creştinii baptişti.

 

Preluat din http://www.adventist.ro/index/stiri

 Vizitați site-ul:

http://www.revivalandreformation.org

 

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s