Luna octombrie 2011


BULETIN  INFORMATIV

Nr.10 /2011          OCTOMBRIE

„Ei vor fi ai Mei, zice Domnul oștirilor, Îmi vor fi o comoară deosebită în ziua pe care o pregătesc Eu” (Mal 3:17)

EVENIMENTE:

 • Pereche de rugăciune – Să cautăm un partener pentru rugăciunea în vederea primirii Duhului Sfânt. Rugăciunea poate fi făcută la ora 700 dimineața sau seara, direct sau prin telefon, messenger, facebook, etc.
 • Vizite – În luna octombrie vom avea următorii vizitatori: 1 oct. –  Familia Owen & Christine Twist pastor pensionar din Australia;  8 oct. – Costas Teofilaktidis, pastor la Zaharos; 15 oct. – Fernandez Raleigh, director departament Misiunea Femeii;  Pastorul bisericii va vizita biserica engleză în 1 oct.; grupa Creta în 15 oct.; biserica Nikea în 29 oct.
 • Școala Lucrătorilor Laici 17.09. – 12.11.2011 – În fiecare Sabat, în acestă perioadă, între orele 1630 – 1930 toți membri bisericii sunt invitați să participe la acest program de instruire și pregătire în vederea lucrării de răspândire a Evangheliei.

 

 • Sabatul Istoriei Advente 22 oct – un timp de reamintire a evenimentelor legate de anul 1844 și importanța lui pentru noi.

Sărbătoriții noștri din acestă lună

Roșca Ciprian

07 oct.

Rotari Elena

08 oct.

Hărțăgan Estera

16 oct.

Filip Corina-Mihaela

31 oct.

Promisiunea lui Dumnezeu: „Asculă acum, …. robul Meu pe care te-am ales!  Așa vorbește Domnul care te-a făcut și întocmit și care de la nașterea ta este sprijinul tău: „Nu te teme de nimic robul Meu … pe care te-am ales”  Is 44:1-2

Biserica se roagă pentru:

 • · Înviorare spirituală  a membrilor bisericii în vederea primirii Duhului Sfânt în măsura Ploii Târzii.
 • · Dobre Marian și Băloniu Nicolae din penitenciar care studiază Biblia și vor să își schimbe viața.
 • · Persoanele care își sărbătoresc ziua de naștere în luna octombrie.
 • · Reforma în Mărturia Personală să fie eficientă pentru ca cei ce rătăcesc în întuneric să fie aduși la lumina mântuirii prin Isus Hristos.
 • · Prietenii care nu s-au hotărât încă pentru încheierea legământului cu Dumnezeu.

Î

Situația bugetului bisericii trim. III/2011:ar

ea vieții s

Departament

Sold  01.07

Intrări

Ieșiri

Sold 30.09

Întreținere

-76,86

729,72

89,45

563,41

Lucrare misionară

216,46

343,00

65,00

494,46

Tabita

498,98

227,00

331,81

394,17

Literatură

-53,87

288,20

202,00

32,33

Tineret

348,86

0,00

0,00

348,86

Școala de Sabat

546,29

90,00

52,62

583,67

Total

1.479,86

1.677,92

740,88

2.416,90

 

pirituale și al spiritului misionar al bisericii

Darurile noastre vor contribui la:

 • Bugetul bisericii locale (1,8,22,29 octombrie)
 • Bugetul Misiunii Grecești – Departamentul Copiilor  (15 octombrie)

 

 

Cântările lunii:  447, 427, 424, 415, 155, 143.

 

Ducem Evanghelia la orice făptură:

 

Este o ocazie extraordinară pentru fiecare adventist de a împărtăși vestea cea buna a răscumpărării prin Isus. Scopul este să ducem „o carte în fiecare casă”. Fiecare membru, pastor, lucrător denominațional, conducător din orice parte a lumii va avea inițiativa de a distribui o mulțime de exemplare din cartea Marea Luptă de Ellen White. Autoarea cărții ne încurajează să distribuim această carte mai mult decât altele.

Propunerea este ca anul 2011 cartea să fie citită sau recitită, iar în anii 2012 și 2013 să fie distribuită masiv. Fiecare își poate stabili o țintă. De exemplu cineva se gândește să cumpere și să distribuie câte o carte în fiecare lună. Altcineva se poate aventura să ofere o carte în fiecare săptămână. Un tânăr se gândește să distribuie 10 exemplare în alte limbi decât română. Și ideile pot continua.

Proiectul Marea Luptă va trezi conștiența de sine a bisericii adventiste. Credem că marea parte a efectelor sale vor fi pozitive și mulți vor fi deveni interesați să înțeleagă mai profund Sfintele Scripturi și mesajul lor pentru astăzi. Suntem conștienți, de asemena, de unele reacții negative. Forțele satanice au manifestat opoziție față de acestă carte în trecut și vor face același lucru și în viitor. Noi suntem încrezători în protecția divină ce va binecuvânta acest proiect.

„Mergeți în toată lumea și propovăduiți

Evanghelia la orice făptură!”

š Știați că:

 

 • Adventiștii din sute de biserici, școli, spitale din SUA au inițiat un program de combaterea obezității la copii. Ca urmare a inițiativei primei doamne a Americii, biserica Adventistă este printre cele 50 de organizații religioase care aderă la mișcarea împotriva obezității la copii, prin promovarea unei diete sănătoase și mișcare fizică.
 • Diviziunea Sud-Americană a trimis primele trei familii de misionari în fereastra 10/40. Misionarii au absolvit în River Plate Adventist University din Argentina.
 • În Albania, în orașul Corçë, a avut loc o campanie evanghelistică susținută de un grup de 29 de tineri adventiști din Brazilia. S-au distribuit peste 15.000 de cărți , iar in fiecare seară, la prelegeri, au participat în jur de 90 de prieteni.

Preluat din http://news.adventist.org

 Cea mai urgentă nevoie!

Toți membrii bisericii să se unească în rugăciune pentru primirea Duhului Sfânt în Ploaia Târzie și să realizeze reforma vieții potrivit cu lumina de care dispunem ca biserică.

& Tragedia Veacurilor

 

INVITAȚIE LA STUDIU

Dacă a fost vreodată o carte care să facă o recapitulare a istoriei erei creștine și în același timp să descrie evenimentele din fața noastră din punct de vedere al profețiilor Bibliei, atunci  este vorba despre Tragedia Veacurilor. Scrisă pentru a fi înțeleasă atât de cei ce au multă școală cât și de cei cu mai puține clase, cartea ne invită să o studiem și să o discutăm. Programul „Strâng Cuvântul”,  va conține câte o întrebare din ea potrivit cu planul studiului Bibliei la rând ce se află în studiul Școlii de Sabat. Pentru cei ce doresc un studiu mai aprofundat există întrebări suplimentare care sunt discutate în fiecare prima, a treia și a cincea vineri seara din lună.

Reforma

 

Mărturia personală înseamnă:

   * Împărtășirea veștii bune a lui Isus Hristos celor ce nu cred, chemându-i să  se pocăiască de păcatele lor și să devină urmași ai lui Isus;

* Exprimarea, fără cuvinte, a amabilității creștine în cercul personal de influență, în familie, la locul de muncă, între vecini și oriunde ne-am afla. Amabilitatea lucrează ca o mireasmă „de viață spre viață”.

Mărturia personală poate fi dată prin:

  Vorbire aleasă: Peste tot auzim cuvinte urâte, de batjocură și insultă. Este atât de ușor să ne dăm drumul gurii când suntem nervoși, obosiți sau stresați. Una dintre cele mai evidente feluri de a da mărturie este să ne alegem cu atenție cuvintele, bine știind că ele vor lovi pe ceilalti, rănindu-i, sau îi vor mângâia și încuraja. Cuvintele potrivite, selectate inteligent, sunt un semn că harul lui Hristos stapânește inima, dar și o chestiune de educație. Vorbirea este un domeniu în care e necesară reformă permanentă prin veghere, rugăciune și exercițiu.

Sensibilitate la durerea altora: Suntem martori la nenumărate scene de suferință. Adesea noi înșine ne luptăm cu suferința la nivel mintal, sufletesc sau fizic. Este normal ca suferința să ne facă mai insensibili, deoarece ne obișnuim cu ea, sau ne face mai duri și mai cruzi. Efectul negativ extrem este atunci când cineva simte plăcere să facă pe alții să sufere. Un creștin, urmaș al Celui ce era „Om al durerii și obișnuit cu suferința,” va simți împreună cu durerea altora. Este semnul că durerile noastre au fost mângâiate de Marele Mângâietor și suntem calificați să mângâiem pe semenii aflați în suferință. Simplul fapt că facem pe cel ce suferă să înțeleagă că ne pasă de el, este o mărturie personală puternică în favoarea Evangheliei.

Cerere de iertare: Este atât de ușor să greșim. Dar este destul de dificil să ne cerem iertare. Ni separe că alții sunt de vină, sau situația a fost de așa natură că am făcut o greșală. Atitudinea lui Adam și a Evei imediat după căderea în păcat – a da vina pe altul – se reproduce firesc în viața noastră. Când ne cerem iertare din inimă pentru greșelile săvârșite demonstrăm că Isus ne-a iertat păcatele și am înțeles Planul Mântuirii. Este un argument eficace pentru Hristos Cel Răstignit.

Pastor Simion Buciuman

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s